path

15 ani de la înființarea Universității Româno-Germane din Sibiu

24.05.2013

Universitatea Româno-Germană din Sibiu a împlinit anul acesta 15 ani de la înființare. Universitatea a luat ființă în 5 mai 1998 și a obținut acreditarea în data de 10 mai 2005, devenind astfel singura universitate particulară acreditată din Sibiu.
Momentul aniversar a fost marcat de organizarea în data de 15 mai 2013 a festivității solemne de aniversare, care face parte din seria de activități planificate în cadrul evenimentului „Zilele Universității Româno-Germane din Sibiu”, desfășurat în perioada 13-17 mai 2013.
Întâlnirea a reunit la aceeași masă festivă pe cei patru rectori ai mediului universitar sibian: prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, comandant (rector) al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu , prof.univ.dr.ing.ec. Nicolaie Georgescu, rectorul Universității „Alma Mater” din Sibiu și prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean, rectorul Universității Româno-Germane din Sibiu, gazda acestei manifestări.
La eveniment au participat, de asemenea, membrii comunităţii academice a Universităţii, studenți și absolvenți ai acesteia, distinși invitați din mediul academic sibian, precum și reprezentanți de seamă ai mediului socio-economic și ai instituțiilor publice locale, care au marcat parcursul Universității și care au avut o contribuție fundamentală la dezvoltarea instituției de învățământ superior.
Pe parcursul celor cinci zile, Universitatea a desfășurat o serie de activități ce au cuprins dezbateri pe tema Sistemului de învățământ din România, ateliere de lucru cu dezbateri interactive între studenți și elevi de liceu, precum și acțiuni de consiliere și orientare în carieră dedicate viitorilor absolvenți ai învățământului liceal.
Toate aceste acțiuni planificate în context aniversar au avut rolul de a conduce la o mai bună cunoaștere reciprocă și la consolidarea relațiilor de colaborare între Universitate și mediul extern.

© 2015 U.R.G. Sibiu | Toate drepturile rezervate| Termeni și condiții